• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Da høvdingen Erik fra Ringe havde kaldt til vaarting stod Hans den Røde frem og kvad: - aldrig var straamand karrig paa langhalm, men lettere er det at tærske med ord end med plejl. Mange ville have undret sig, om de havde hørt dettte, men da det netop var tingdag, og alle derfor var gaaet andetsteds hen, fik ingen sjælondt af, hvad der blev sagt,. Kun Thorkil ville man høre. Helt havde han vendt vikingers veje. Før drog de ud for at hente guld hjem. Thorkil var anderledes. Altid kom han udefra og plyndrede hjemme. Hugget stod det i jysk rune; "Hvad udad tabtes, skal indad vindes". Det var tale for Thorkil. Andre fandt, han tog haardt ved. Ingen sagde dog fra. Man véd, hvad man har, men ikke, hvad man faar - selv naar det gælder tiende.

Viking med armene fulde af plyndringsgods.

Thorkil Kristensen portrætteret som viking med armene fulde af plyndringsgods, på vej med Erik Eriksens lejr, for at læsse det af. I baggrunden står et offer uden tøj og med et blåt øje og kigger efter Kristensen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner