• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Det ventes, at Helga Pedersen forlader det politiske arbejde for at blive højesteretsdommer..

Så langt tilbage i tiden som mand mindes havde Skjoldmøen Helga gået sin husbond, høvdingen Erik fra Ringe til hånde i fadebur og på fremmedfærd. Lige fingerferm var hun om det gjaldt gris på gaflen eller langtvunden lovtale. Da vår var på vej og kåringstids kævl atter gav genklang fra ager til indhus, sansede hun, at det hørtes, at den ikke mere skulle møde hende i dens midte efter Mikkelsdag. Da nu Skjoldmøen Helga for sidste gang stod ved tvættetruget ude på tunet og lod tankerne følge folderne i det nytoede ledningslinned, som skulle fyldes ud af bredbugede bersærker, når lur gav lyd, blindedes hendes blik af vemods væde, og hun kvad: ,,Sjældent times den skjorte at sejre, som ensidigt evner med ærme at true fra tvehæftet tovværk." Hvad hun mente dermed, var der en og anden, der nok gad vide.

Vikingekvinde hænger tøj til tørre.

Helga Pedersen udklædt som viking, står og kigger eftertænksomt ud i luften, mens hun hænger tøj til tørre.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1964

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner