• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

"Så vidt jeg kan se fra mit udkikstårn er der en klar, ubrudt linje i samarbejdet med de konservative", erklærer Venstres formand, Poul Hartling.

Med skubvind i sejl og skumskvæt om stævn stod høvdingen, den hirdhyldede Poul Pegepind den vinter ud på egenfærd, skønt rusk og rimtåge ikke levnede ham alens udsyn. Men medbørs hvinen i mast og mærs varslede, at snekken var nået derud, hvor mågerne vender og vovemod vækkes. Letfodet entrede høvdingen lejderen for at tage landkending, når tågen lettede. Da han blev var, at snekken ingensinde havde sluppet styrbords tøjrsslag, og dog følt friheds luft på smult sø, spaltede hans sind for en stund. Men så samlede han sig atter, gned havgusen af øjenglassene og kvad: "Den ved ej, hvor han har været, førend han er dér, hvor han ej kunne vide han var." Så vidste man s å meget.

Hartling til søs.

Poul Hartling og Poul Sørensen er til havs.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1965

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner