• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Inden for regeringen føres der en intern krig om hotelblanketternes afskaffelse:

Nu var det saadan med Erik fra Ringe, at helst saa han, at folket passede sig selv og lod ham og hans i fred - omend han ikke kunne godtage Moskvit-Aksels kampraab: Folket for folket. Gammeldags hjemmeglad var Erik. Fyn laa nu en gang for ham mere midtfor end Moskva. Men altid var der i hans egen lejr andre, som ville mærke magtens sødme. Saa med skjoldmøen Helga, der ville vide alt om alle og forlangte hver morgen at faa friskristet rune om hvem der havde sovet hvor. - Aldrig faar vi stunder og plads til at plante jordbær for alt det skidtsnagen, kvad Erik, men ingen hørte ham, for Helga talte for sit.

Rée, Arnth og Eriksen foran Pedersen med en masse runetavler.

Rée og Arnth afleverer store mængder runetavler med informationer på til Helga Pedersen, mens Erik Eriksen med spyd ser utilfreds på.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner