• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Folketingsmand Oluf Pedersen vil rejse krav om kafferationeringens ophævelse, men i sidste øjeblik viser det sig,m at socialdemokraterne ikke vil være med:

Paa den tid hvor Erik fra Ringe og Hans den Røde kæmpede om magten i riget, levede der norden fjorden en mand ved navn Oluf Smørstikker. Navnet havde han faaet, fordi han fik Hans den Røde til at smutte i smørret og dermed varlsede vejen for Erik. Længe havde Oluf Smørstikker holdt sig ved jorden, som han mente, han skyldte alt. Men da det kom frem, at mange gerne saa kaffen gaa smørrets vej, saa kom Oluf ridende til tinge paa sin gamle hoppe, der hed Rænkelaar. Alle ventede, at det skulle blive et stort vaarting med karsk kaffekiv. Da kom det frem, at høvdingen Erik, som havde hørt Rænkelaars hovslag, straks var gaaet til Hans, og de havde blandet blod for sammen at kværke Oluf. Arnth stod og tænkte sit: Broder er broder værst, men nogle er mere brødre end andre.

Rådslagende Hedtoft og Eriksen, Arnth med lut og ridende Oluf Pedersen.

Oluf Pedersen kommer ridende med Retsforbundets Banner i hånden, mens Arnth står med lut, og holder øje med at han nærmer sig. I baggrunden står høvdingen Eriksen og konsulterer med Hedtoft, for sammen at gå imod Pedersen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner