• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Der hersker spænding om Erik Eriksens holdning ved udsigten til, at to af hans modstandere fra "Liberal Debat" ved næste valg rykker ind i Venstres folketingsgruppe.

Det år bar vårvinden varsel om fostbrødres fejde i høvdingen Erik fra Ringes lejr. Fortonet var den tvistens tid, da Erik fra Ringe gjorde Thorkil den Vise fredløs blandt frænder. Men da lød det i lur, at galsindet gerning ej glemmes; thi ynglinge af den undsagtes æt var på vej for at byde Erik og hans bersærker trods på tinge, om de tøvede med at føje den frie munddrøfts mænd. Skønt høvdingen længe havde hørt de faste fodhug og hidsede horngjald over østvendte agre, anedes det ikke på hans åsyn, om lyden skænkede ham lyst eller lede. Kun sås det på hans stivhed, at han ikke var til sinds at slippe sæde, hvor han sad, uden sværdslag. "Såtids skel er høsttids hæld," kvad de gysende gammelbersærker. Det var ældede ord, som ingen længere vidste, hvad betød. Men godt lød det.

Erik Eriksen sidder stædigt på sin hest og spærrer vejen over broen for de to lurspillere, der kommer ad stien.

Eriksen vil ikke gøre plads for de to lurspillere.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1963

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner