• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Smaat havde det været med fjas og flommeord i Erik fra Ringes lejr siden den dag, Arnth Rorsmand drog paa aftægtsfærd til fædrenefold. Men tiden var inde, da bersærker atter kunne bugne bryst og berette om en af deres, som dag efter dag lod sin tunge tale om ting, der tæmmede tvivlere og fik de haanske til at holde sig om hovedet. Det var den laar- og lovkyndige Vagn Vildmaas. Erik fra Ringe kvad med kluk i mælet, da Vagn for om ved fæhuset: "Slig stridsokse findes ej i Skjalde-Hansens stald! Starckodders og Oluf Stenbiders time er talt! - Men harsk i hu var skjoldmøen Helga og kvad: "Blød i bold er den bersærk, som skuer barm og balle!"

Bro på scooter med letpåklædt kvinde, og Venstre-vikinger foran stråtægtshus.

Vagn Bro kører afsted på scooter med letpåklædt ung kvinde, mens Eriksen og Axel Kristensen ser tilfreds til. Helga Pedersen er dog af en anden mening, og er utilfreds med foretagenet.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1958

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner