• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Hedtoft-regeringens valutareserve vil nu blive yderligere formindsket efter oplysningen om, at den forringede høst vil betyde et tab paa ca. 400 mill. kr.

Som tiden nu gik, øgedes det stridsomme dagværk paa Erik fra Ringes tun.Thi svært var det at faa skaar i de sjapbløde aks, som de spredt stod der og spejlede sig i svulpvæden. Just nu som aftægtst-høvdingen Erik taavaad svang leen over den ager, som nu kun give lejren blødt brød til hviledagsbordet, lød der en ru røst henne fra leddet: - Smørret griner du. Men dig er det, som har hidkaldt hævnguderne! Siden den dag du skvatskred, har sortskyer dækket solen, og rigets kasse rummer nu kun rust og regnvand! Det var Hans den Røde, som havde vovet sig ud i matvejr mellem to byger. Erik fra Ringe vred væden af røgstumpen, og med øjekneb kvad han: - Hvermand faar vel stride med det vaaben, valget levner ham . . . . . .Saa var det sagt!

To mænd i vikingetøj og en anden mand med paraply.

Manden med paraplyen knytter næven over for de to andre mænd, der arbejder i marken.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1954

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner