• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes Saga

1957

Beskrivelse

Saa kom vi da til den store dag. Højtidsfuldt højt hævede træet sig i hallen. Alle vare glade. Thorkil kom alligevel hjem. Saah skulle det være, og saah blev det. Storsindet havde høvdingen, Erik fra Ringe, da festdagene stundede til, givet frihed for alle knaldkærrer i riget, at de kunne bevæge sig frit og tuskes mand og mand imellem. Kres havde bersærkerne nu slaaet om den lysende skovens kæmpe. Da vendte Thorkil sig mod Arnth og med sit gamle ejegode smil kvad han: - Læg nu smukt din haand i min, ikke rør ved den [.....]. Og høvdingen Erik tilføjede: - Aldrig har tanker kæmpet i trængsel ved denne ordets tvekamp.

Venstrevikingerne danser om juletræet.

Det er juleaften, og de glade vikinger danser om træet. Thorkil Kristensen er kommet hjem og er med til at fejre højtiden.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

Dato Ukendt

1957

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner