• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Det har vist sig, at et flertal af de konservative ønsker sammenslutning med Venstre, medens der ikke hersker den samme stemning inden for venstre.

Det var ved den tid, at middelhøsten var ved at være middel og stubbene stod tilbage paa ageren som stabiliseringsskaarne skatteydere. Ved vejkanten stod møllerdrengene og ventede paa velfærdskørsel, thi det var, som om benene ikke længere evnede at bære bagens byrde. En stund efter kom da ogsaa en toplæsset enspænder til syne bag træerne. Trængslerne syntes tilende. Men høvdingen Erik fra Ringe, som just var i godt trav, blev med et saa sær fjern i blikket. "Tidløse tanker lader sig ej tvinde af tryglende tommeltotter", kvad han hen for sig, "thi den, som ager ene, ager stærkest". Og saa gav han den rødblissede rap over rumpen.

Eriksen med hølæs på vognen. Brdr. Møller står ved vejen og tomler.

Eriksen er på vej hjem med høsten, da han passerer de to tomlende brødre. I stedet for at standse og tage dem med kører han lige forbi.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1957

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner