• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Det sjællandsk-bornholmske Venstre har paa et møde vedtaget en skarp resolution, der undsiger Hedtoft.

En skønlummer soldag i løvspring kom det sig, at Hans den Røde følte vaardragning, og selvmæt lagde han sig blandt snerleurt og skvaldertørvel, nynnende en kvadstump af skjalden Jeppe fra Jenle. Da gled en sort sky for solen. Frem bag det grønne grøftegræs grinte graa gespenster høvdingen Hans imøde og istemte et bragblandet: Bøh!! Det var Erik fra Ringes sysseltrælle, som denne havde skikket paa ufredsfærd for at føle Hans den Røde paa gummerne og se, om han var væbnet til storstrid. I vrede greb da Hans den Røde til sit frygtede vaaben. Og nu lød der fra ham et gjalderkvad, at gespensterne frygtgrebne fo'r over bakke og bygmark hjem til lejren og enedes om at endnu var Hans' mæle ikke mærket af mismod.

To spøgelsesklædte vikinger og to andre mænd.

De to spøgelser flygter henover marken, mens manden læser op af en bog.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1954

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner