• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Samtidig med at det forlyder, at justitsministeren agter at aflægge besøg i Amerika, har K. K. Steincke hævdet, at Helga Pedersen ligner Rita Hayworth:

Hans den Røde havde hos sig gennem mange aar haft en mand ved navn Steincke - halvt bersærk og halvt skjald. Hans tunge var som en proptrækker. Den kunne sno en tanke. Nu var det saadan, at denne Steincke havde sagt, at skjoldmøen Helga lignede en kvinde ved navn Rita, som havde gjort stor lykke blandt kongsemnerne i det fremmede. Saa kom Helga til høvdingen Erik fra Ringe og krævede, at han lige som Leif den Lykkelige skulle udruste en landnamsfærd til Vinland - og selv ville hun staa stævns-nær, naar snekkerne to kysten.

Dette syntes alle lød forjættende.

Helga Pedersen og kyllinger foran Erik Eriksen på tronstol. Arnth til venstre.

Pedersen stiller sig op foran Eriksen, der sidder på sin tronstol, og giver den som yndig danser, mens kyllingerne løber ud af salen. I baggrunden ses en tilfreds Arnth-Jensen.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1952

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner