• Dansk Kulturarv

Venstre-vikingernes saga

Beskrivelse

Axel Kristensen har bebudet, at Erik Eriksen, naar Folketinget nu samles, vil vise, hvad oppositionen virkelig er.

Ved mikkeldagstide var der svær skjoldglam og stridsgurren i høvdingen Erik fra Ringes lejr. Axel Kummeklinker for om blandt bersærkerne og tændte brand i bagen paa alle, saalunde billedlig talt. Men tungt var det at faa høvdingen Erik i sikkert stridstrav. Ej kunne kampraab komme over hans røgstump, og ingen gungren i gangbroen bar bud om hans tingfærd. Da løb Axel Kummeklinker bersærk og kvad: "At bringe høvding til tinge er som at bjærge høst i hus; thi hvad kan man vente af visdoms kerne, naar stænglen er slatten og toppen trøsket". Alle gyste; thi det varslede en grim vinter.

Venstrevikinger på vej til Folketinget.

Venstrevikingerne er på vej til Folketinget. Axel Kristensen forsøger at få den meget rolige Erik Eriksen i stridshumør ved at prikke til ham med sit spyd.

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1957

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Relaterede emner