• Dansk Kulturarv

Venstrevikingerne

Beskrivelse

Længe sad Nyboe Næringskjald og rugede uden at røbe, hvad rejseskrinet rummede. - Drabeligt dødende våben mod vildt vellevned, gættede Niels Anker Klovflikker. Omsider nødede de nyfigne Nyboe Næringskjald til at linde på låget. Og han kvad: 'Ej er det høvdings hu at hugge ind på godtfolks forråd af flæsk og flomme. Men dæmmende op for frådsen i frostboksens fedevarer hægter vi hængelås på dybfryseren i hvert et fadebur. Således er almuen ejende dyrtids portion uden at æde sig en øget pukkel til'. 'Den som tager af bordet inden bugen er bovn, bæres derfra som bankekød', kvad Niels Anker Klovflikker. I kimingskanten trak det op til kuling.

Nyboe Andersen med en kiste fuld af hængelåse og nøgler

Kofoed og Nyboe Andersen står ombord på skibet. Andersen åbner kisten fuld af hængelåse og nøgler til folkets dybfrysere

Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.

Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.

Tusch

Dagens Tegning

1974

Mere fra samme udgivelse

Kolofon

Skaber
Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner