• Dansk Kulturarv
  • Dansk Kulturarv
  • Dansk Kulturarv

Henter afspiller ...

Brøndby popclub

1965

Beskrivelse

Fede tider for dansk rock

Spillestedet Brøndby Pop Club havde i 1967-70 til huse i den dobbelte gymnastiksal på Nørregårdsskolen i Brøndbyøster. Klubben udviklede sig hurtigt til at være landets førende scene for nye, danske rockbands som Steppeulvene, Alrune Rod og Burnin Red Ivanhoe. Det skyldtes klubbens evne til samtidig at tiltrække værdifuld inspiration i form af tidens bedste, stilskabende bands fra især England. Led Zeppelin havde i 1968 under navnet The New Yardbirds verdenspremiere i Brøndby Pop Club. Klubben blev desuden springbræt for formand Hans Otto Bisgaards karriere som studievært på radio og tv.

Liggepladser til publikum

Et noget utrænet politi kom jævnligt forbi og snusede efter hash. Vel lugtede der til tider af ”sjov tobak”, men størstedelen af publikum nød ikke noget stærkere end Prince og Mac Baren. Og i baren solgtes kun æblemost og sodavand. Til gengæld emmede luften tykt af orientalske røgelsespinde, våde, afghanske pelse samt almindelig armsved. I det mørke rum lejrede publikum sig i smågrupper på gulvet omkring tændte stearinlys. Det var dengang, man lå til koncert. Det var en musikalsk brydningstid, hvor pigtrådsmusik med engelske tekster var ved at blive erstattet af beatmusik med danske tekster beregnet til meditation og fordybelse. Men blev musikken for flippet, lød det fra gulvet: ”Kul på!”

Skrevet af Peder Bundgaard

brøndby popklub

jeg kan ikke helt genkende historien om brøndby popklub da den ikke er repræsentativt for hele historien omkring klubben men snarere viser hvad klubben udviklede sig til før de sidste krampetrækninger og lukningen, Har helt glemt perioden med både Ten Years After Nalle og Big Sound Crazy World of Arthur Brown og mange mange flere så når der er angivet årtallet 1966 passer det ikke med beskrivelsen af Brøndby Popklub men det er nærmere i slut 60`erne. jeg var selv med fra starten, men sluttede da der kom for meget hash og sidde kultur ind over - syntes det blev alt for kedeligt og ligegyldigt og kun for et mere smalt publikum - der igen var årsagen til at den lukkede pga. for tilslutning

Skrevet af per jespersen

Kolofon

Administrator
Peder Bundgaard
Fotograf
Forstadsmuseet Historiens Huse
Fotograf
Morten Stenak
Forfatter
Peder Bundgaard
Forfatter
per jespersen

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner