• Dansk Kulturarv
  • Dansk Kulturarv

Henter afspiller ...

Den nye skudehavn

1996

Beskrivelse

Et fiskerleje midt i København

På Nordhavnens alleryderste nordvestlige spids ligger Fiskerihavnen. Eller Skudehavnen, som den stadig kaldes. Her er moler, kajer, kølerum, toiletbygning og bådpladser. Der er også skure, bygget ud til havnen. En del af Københavns få aktive erhvervsfiskere holder til her. Der er også sejlklubber, bådelaug og andre havnerelaterede små virksomheder i området. Havnen blev flyttet til sin nuværende beliggenhed i 1995 - 96. Her besluttede Københavns Havn at rykke Skudehavnen og bebyggelse. Før lå den længere inde i Nordhavnen.

Flytbar idyl

Stemningen af aktivt fiskermiljø er flyttet med. Skudehavnen er fyldt med skure, huse, garn på kajen, værft, værksteder og meget mere. Mange af fiskerne og bådklubmedlemmerne har bygget kolonihaveagtige huse, som ligger ved stræderne. Det ligner en lille landsby eller et fiskerleje. Stemningen på en solskinsdag er helt anderledes end storbyens. Den ligner slet ikke den industri og de kæmpe containere, man må passere for at komme helt ud til Skudehavnen. Havnen er en verden for sig. En slags provinsidyl med gadenavne som Kattesundet og Kullervej. Mange af husene er indrettet i containere. Hvis havnen engang skal flytte igen, kan husene flyttes med.

Skrevet af Inger Wiene

Apollo i Skudehavnen

Jeg parkerede min gamle campingvogn Apollo ved vandet i Skudehavnen. Da jeg havde haft gæster i Apollo og kørt dem tilbage til byen, vendte jeg selv tilbage til campingvognen. I mellemtiden havde to cyklister slået sig ned ved den røde dug og spistde medbragte madpakker. De fortalte, at de ofte cykler fra lejligheden i Valby til Skudehavnen for at tilbringe dagen der ved vandet. Og så hjalp de mig i øvrigt med at trække Apollo op på vejen igen. Tak!

Skrevet af Annette Skov

Kolofon

Administrator
Inger Wiene
Fotograf
Annette Skov
Forfatter
Annette Skov

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner