• Dansk Kulturarv

Et selskab af danske kunstnere i Rom, 1837

Beskrivelse

Constantin Hansen (1804-1880)

En gruppe danske kunstnere har fundet sammen på et værelse i Rom. Men det er ikke for at feste, sådan som det ellers ofte var tilfældet, når kunstnerne mødtes på deres udenlandsrejser.

Et møde om kunst
Formålet med deres møde er langt alvorligere: De taler om kunst. Midt på gulvet ligger arkitekten Gottlieb Bindesbøll (1800-1856), som fortæller om sin nylige rejse til Grækenland (som på grund af den mangeårige tyrkiske besættelse var et ukendt land for datidens vesteuropæere). De øvrige kunstnere lytter mere eller mindre interesseret til hans beretning.

Samtidens virkelighed som inspiration
Constantin Hansen var meget ambitiøs, da han malede sit billede. Han har ladet sig inspirere af renæssancens kunstnerskildringer og har omformet forbillederne til sin egen tids idealer. Gennem døren ses den store inspirationskilde for datidens kunstnere: samtidens virkelighed. Constantin Hansen forberedte maleriet omhyggeligt: Han udførte malede studier af hver enkelt af selskabets deltagere, og han fik sin kunstnerkammerat Albert Küchler (1803-1886) til at male en studie af ham selv.

Kunstnerne på maleriet
Fra venstre ses maleren selv, Bindesbøll, Martinus Rørbye (1803-1848),Wilhelm Marstrand (1810-1873), Küchler, Ditlev Blunck (1798-1853) og Jørgen Sonne (1801-1890). Med sin alvorlige tone adskiller maleriet sig fra de mange sorgløse skildringer af livet i Italien, som datidens publikum blev præsenteret for hjemme i Danmark.

læs mere og download på SMk

TEKNISK INFORMATION

Olie på lærred, 74x62 cm

RETTIGHEDER

http://www.smk.dk/copyright/creative-commons/

Kolofon

Artist
Constantin Hansen

Tags

SMK

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner