• Dansk Kulturarv

Fra et romersk osteria, 1866

Beskrivelse

Carl Bloch (1834-1890)

Som det ofte er tilfældet hos Bloch, sidder knivene og gaflerne temmelig løst. Bemærk især, hvordan den falliske karaffel til venstre nok er nær ved en indbydende mund med let adskilte læber, men så sandelig også er ubehageligt nær ved såvel en kniv som en gaffel med kun to lange tænder, der er betydeligt mere spidsede end tænderne på den unge mands gaffel.

Et populært genrebillede
Fra et romersk osteria er en potensering af Blochs på flere felter store foregangsmand Wilhelm Marstrands (1810-1873) indladende Italiensk osteriscene fra 1848 (Ny Carlsberg Glyptotek). Det er et af Blochs mest populære genrebilleder og typisk for hans forførende evne til at skildre genstande, detaljer og klæder med en frapperende realisme.

Bestillingsopgaver
I relation til Blochs store livsværk var genrebillederne et frikvarter fra de mange bestillingsopgaver fra det officielle Danmark. Munke med tandpine, munke, der plukker høns, grove fiskerkoner og børn, der jager sagesløse ænder, hørte til de foretrukne motiver. I reglen meget morsomme billeder, men også ret ofte mærkværdige billeder, der i høj grad er åbne for fortolkninger.

læs mere og download på SMk

TEKNISK INFORMATION

Olie på lærred, 177.5x148.5 cm

RETTIGHEDER

http://www.smk.dk/copyright/creative-commons/

Kolofon

Artist
Carl Bloch

Tags

SMK

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner