Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut har leveret indhold fra Danmarks Nationalfilmografi. I denne kan du finde oplysninger om mere end 2.333 film, der er produceret og vist i Danmark i perioden 1886-1959.

DFI udstiller i videst muligt omfang samlinger af plakater, stills, portrætbilleder, filmprogrammer m.m. og tilføjer løbende illustrationer til de enkelte fund. Eksempelvis kan man se programmer og stillbilleder til størstedelen af de danske stumfilm, farvefotos til danske spillefilm fra ca. 1956 og frem, portrætbilleder på skuespillere og instruktører og plakater fra hovedparten af de danske film.

DFI’s indhold har forskellige informationer tilknyttet, heriblandt titel, instruktørnavn, produktionsland, udsendelsesår, længde og beskrivelser som farve/sort-hvid og tone/stum. Herudover finder man oplysninger om produktionsselskab, distributionsselskab, premieredato og -biografer, tekniske krediteringer (eksempelvis komponist m.m.) samt medvirkende og deres rollenavne. Oplysningerne i filmografien er så vidt muligt baseret på primærkilderne, det vil sige selve filmene og rulleteksterne, men de kan også være suppleret med data og oplysninger fra pressemateriale, avisudklip og dokumentationsmateriale fra bibliotekets samlinger.

Læs mere om DFI på www.dfi.dk eller se alle 279 materialer fra DFI