Om Danskkulturarv.dk

På danskkulturarv.dk arbejder vi med at give dig adgang til Danmarks digitale kulturarv, og på siden testes løbende forskellige måder, hvorpå du kan udforske, bruge og dele kulturarven. Her på danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede fund fra den danske kulturarv, som en lang række kulturinstitutioner stiller til rådighed.

Formålet at samle et bredt udsnit af den danske kulturarv på tværs af forskellige arkiver og kulturinstitutioner. Ønsket er, at kulturarven deles med dig, brugerne og kulturinstitutionerne imellem. Danskerne skal have lettere adgang til den digitale kulturarv, beriges af den og dele den med hinanden. Danskkulturarv.dk er derved ikke et kun et opslagsværk, hvor du finder lige netop det materiale du leder efter. Det er også et sted, hvor nye forbindelser opstår mellem dig og kulturarven. Det er et sted, hvor danskerne frit kan udveksle den digitale kulturarv ud fra tesen om, at jo mere vi bruger kulturarven, des mere bliver der af den.

DANSKKULTURARV.DK – ET SAMARBEJDE

Bag danskkulturarv.dk står et mangfoldigt udsnit af danske kulturinstitutioner og arkiver, der stiller dele af deres kulturarkiver til rådighed i et fælles projekt om formidling. På danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede kulturarkiver fra:

Samarbejdet er organisatorisk forankret i DR, der driver et sekretariat, og stiller en række teknologier til rådighed.

Læs mere om vores samarbejdspartnere og deres bidrag til danskkulturarv.dk her