Henter afspiller ...

ARBEJDSLØS I 1980. I FORLÆNGELSE AF ARBEJDSLØSHEDSMARCH 1980 TEGNESET BILLEDE AF ARBEJDSLØSHEDEN I

22. september 1980

Beskrivelse

Udsendelsen er en reportage med kommentarer fra Arbejdsløshedsmarch 1980, arrangeret af 283 fagforeninger fra hele landet. Startede i Aalborg 29. august og bevægede sig i løbet af 2 uger gennem Jylland over Fyn til København, hvor den sluttede 12. september (19800829 - 19800912).
Parolen: Arbejdsløse og arbejdende - samme kamp. I dag er det mig - i morgen dig.
Interview fra Randers med en arbejdsløs, der har oplevet at blive fyret fra 5 arbejdspladser. Siger, der var tale om politiske fyringer - som flg af at han deltog i venstreorienterede aktioner. Klip fra arbejdsløsheds- revy i Mejlgade Teater, Århus.
Klip fra en høring i Odder.
Interview med 19-årig arbejdsløs i Vejle. En pige fortæller om de grove mandschauvinistiske svar man får rundt omkring når man søger arbejde.
Interview med tidligere bryggeriarbejder, nu pensionist.
Interview med arbejdsløs repræsentant for snedkere / tømrere i Esbjerg. Gennemhuller myten om at alle arbejdsløse får 90% af deres tidligere løn i understøttelse. Om initiativ fra bygningshåndværkernes fagforeninger i Esbjerg for at sætte byggeri i gang.
BÅND 2:
Klip fra revy.
Interviews fra Odense. Med en kvinde, der blev fyret da hun skulle have et barn. Med en ansat i en arbejdsløshedskasse - omtaler og kritiserer de forestående forringelser af arbejdsløshedsunderstøttelsen.
Samtale med typograf fra Ringsted, der kan deltage fordi han er på natarbejde. Fremhæver at arbejdsløse og arbejdende har samme interesser.
Klip fra velkomsten ved Glostrup rådhus (sidste station inden ankomsten til København) - en fagforeningsformand taler. - Man hører råbene 'Enhedsstyrke - Solidaritet'.
Fra København: Arbejdsløst medlem af bestyrelsen af Jord og Betonarbejdernes Fagforening fortæller om foreningens initiativer for at skabe mere arbejde - ved påpegning af manglen på bedre veje, børneinstitutioner, biblioteker og boliger. Han fortæller i øvrigt at af fagforeningens 5000 medlemmer er 1040 arbejdsløse - og det rammer mest de yngste og de ældste.
Fra demonstrationen i København 19800912 høres CARL SCHARNBERG tale.

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner