Henter afspiller ...

DE DROG UD -DANSKE EMIGRANTER I CANADA

30. september 1973

Beskrivelse

I dag fra Vancouvers omegn.
Musik.
Den første søndag i juni mødes de danske udvandrere fra Vanvcouver og opland i grænselandet mellem staterne og Canada for at fejre Grundlovsdag. OLE MICHELSEN har besøgt mødet og talt med nogle af de tilstedeværende. Først taler han med POUL, 'Canada 's eneste slagter, der er udlært pottemager'. POUL fortæller om hvorfor han skriftede erhverv, sekunderet af sin ven OLE, der er pladesmed.
I år er Grundlovsfesten lidt anderledes, da man har droppet de officielle taler. Det er REGNAR MØLLER (MILLER) dog utilfreds med. REGNAR MØLLER stammer fra Jylland, - han har stadig sin dialekt. Som en af de meget få danskere er REGNAR MØLLER gået ind i politik her i Canada. Fortæller lidt om sit politiske liv. På spørgsmål om hvorfor danske emigranter interesserer sig så lidt for politik, som de gør, svarer REGNAR MØLLER, at danskerne generalt blander sig alt for lidt med canadierne. De er ikke gode til at indordne sig under landet sæder og skikke. Det er synd, fordi canadierne er glade for at se, at emigranterne er interesseret i deres land.
Rejsebureau-direktør JENS SØNDERGAARD fortæller, at en del af hans kunder, kommer i den hensigt at rejse hjem til Danmark for bestandigt. Men når det kommer til stykket, vender de alligevel tilbage til Canada. Fortæller om hvordan han har arbejdet sig op. Værst har det været med sproget. Selv i dag taler han meget dårligt engelsk, siger han.
KRIS BENTSEN, (INGEMAN BENTSEN) kommer fra Randers. Han har været bygningsmester, men er nu ved jernbanen (?). Han drog ud af eventyrlyst. Han er så nogenlunde tilfreds med sin tilværelse. Han, samt nogle flere af de komkringstående har fornyligt været på besøg i Danmark. MICHELSEN spørger dem, om deres indtryk af det Danmark, de da genså. KRIS BENTSEN; meget er forandret, men alligevel er danskerne som de altid har været. Han havde et dejlig gensyn. JENS SØNDERGAARD; sidste besøg var meget kort. Meget var forandret. Det bedste ved besøget, var de friske fisk, de fik at spise. OLE KRISTENSEN; holder meget af at komme hjem. Det er morsom, hyggeligt og rart at komme hjem, men det er i Vancouver han hører hjemme. En KVINDE giver ham enig. Syntes ikke, at livet i Danmark og Canada er så forskellig. Mener ikke, at familielivet er meget anderledes her end i Danmark.
Musik

Brugertags

Ingen brugertags tilføjet. Du kan være den første!

Relaterede emner