Henter afspiller ...

Håndbold Danmark - Finland

1956

Beskrivelse

I Næstved-hallen spilledes håndboldlandskampen for herrer mellem Danmark og Finland. Finland er i de mørkeste trøjer. Der var på forhånd stor spænding om kampens udfald. Begge hold havde mange grunde til, at netop de måtte vinde denne kamp, bl.a. fordi denne kamp dannede indledning til verdensmesterskaberne, så der blev kæmpet bravt fra kampens første sekund. I første halvdel af første halvleg, stod parterne lige, men derefter begyndte danskerne at vinde terræn. Hver gang finnerne havde fået et mål, fik danskerne to, og ved pausen måtte det sejrsikre finske hold se resultatet stå 13-7 til Danmark. Efter halvlegen var man klar til at tage fat, hvor man slap. Hvert andet minut sad bolden i målet; især bør backen, Jørgen Peter Hansen, fremhæves. Sammen med Gert Andersen ydede han en fortræffelig indsats. Kampen sluttede med en fortjent sejr til Danmark - 26 mål mod 15.