FAQ

Hvad er dansk kulturarv?

Dansk kulturarv er vores fælles kulturelle historie og de værker, der eksisterer fra dansk kultur igennem historien. Det er alt fra oldtidsfund til kunst fra 60’erne og film fra 00’erne. En del af den kulturarv er nu tilgængelig digitalt på www.danskkulturarv.dk, hvor vi præsenterer forskellige temaer forankret i kulturarvsmateriale.

Hvem bestemmer, hvad der skal ligge på sitet?

Det er de enkelte kulturinstitutioner i samarbejdet, der vurderer, hvad de har af materiale, der med fordel kan gøres tilgængelige på danskkulturarv.dk. Det vigtige er, at den enkelte kulturinstitution har rettigheder til materialet/værkerne. Herudover er der ingen begrænsninger på, hvad der lægges på sitet, så længe det er noget, der kan betegnes som en del af dansk kulturarv.

Hvorfor er der så stor forskel på, hvor mange objekter/værker/fund der ligger på siden fra de forskellige institutioner?

Institutionerne er meget forskellige både med hensyn til størrelse og hvilken type genstande, de har. Derfor er der også stor forskel på, hvor meget materiale de enkelte institutioner gør tilgængeligt her på sitet. Der er også forskel på, hvor let eller svært det er at digitalisere de forskellige materialetyper. Eksempelvis er der større udfordringer med at gøre Nationalmuseets samlinger tilgængelige end Det Danske Filminstituts. Man vil derfor aldrig kunne forvente, at der vil være lige meget at finde fra de forskellige kulturinstitutioner.

Hvordan kommer man i kontakt med jer?

Du finder alle kontaktoplysninger her