bogu2-2

 

Selv om man er 10 år og har sin egen mobiltelefon, kan se YouTube og chatte med hele verden, er der bare nogle ting, der ikke forandrer sig. Du går i skole, får din første kæreste, du interesserer dig for tøj og venskaber.

Sådan har det altid været, og nu får alle mulighed for at høre børn og unge fortælle om deres hverdag i en helt anden tid.

Vi har samlet radioudsendelser fra hele Danmark i et stort børn og unge-tema (se også udstillingen Sjælland & Bornholm og Jylland & Fyn)

Udsendelserne er digitaliseret for nyligt og de stammer fra arkivsamlinger fra DRs regionalradioer. God fornøjelse.


SYDSJÆLLAND

radio-thumpnail

TVANGSFJERNELSER, 1986

Næstved: Beretning om et besøg hos en familie, hvor børnene blev fjernet som konsekvens af situationen i familien.

 

radio-thumpnail

PLEJEFAMILIER, 1983

Næstved: Det er meget billigere at sende børn i familiepleje end på døgninstitution. Formanden for plejeforældrenes forening i Vestsjællands Amt udtaler sig vedrørende emnet.  

radio-thumpnail

BØRNERADIO - MODE, 1983

Næstved: En gruppe fra 6. klasse udtaler sig om mode, penge og forældre. Redaktionen tager med dem på strøgtur for at kigge på modetøj.

 

radio-thumpnail

PLEJEBØRN, 1985

Næstved: To plejebørn fortæller om det at bo på en institution og i privat- såvel som professionel familiepleje. Indslaget er bragt i forbindelse med debatten om professionelle plejefamilier under valgkampen i 1985, som handlede meget om det økonomiske aspekt.  

 

radio-thumpnail

PLEJEFAMILIER 2, 1983

Næstved: To familieplejere beretter om deres arbejde, og hvad det er for nogle børn og unge, de har med at gøre.  

 

radio-thumpnail

SKOLEBØRNEHAVE I KORSØR, 1983

Korsør: Middagsudsendelsen handler i dag om en skovbørnehave i Korsør. Både børnene og pædagogerne interviewes herom.

radio-thumpnail

BØRNERADIO - FILM, 1984

Næstved: Sanne og Anita er i studiet og snakker bla. med Niels Lund om filmen "Drengen der forsvandt". Dernæst følger et indslag om det at løbe hjemmefra.  

 

radio-thumpnail

GRØNLANDSKE ELEVER I DANMARK, 1983

Næstved: I indslaget hører vi om, hvordan børn fra Grønland må flytte til Godthåb for at gå i skole og, om hvordan de får hverdagen til at hænge sammen. 

 


 

radio-thumpnail

BØRNERADIO - UDDRAG, 1984

Næstved: Uddrag fra en række af Børneradioudsendelserne fra starten af 1984. Lytterne opfordres til at ringe ind med ønsker om, hvad de gerne vil have med i de kommende programmer.

 

radio-thumpnail

UNG MAND MED BAS, 1963

Næstved: Interview med den 16-årige Niels Henning Ørsted Pedersen.

radio-thumpnail

BØRNERADIO - DISCJOCKEY, 1984

Næstved: Redaktionen er i tvivl om, hvad de skal sende i dagens program. Kim fortæller om at han godt kunne tænke sig at være discjockey. 

 

 

radio-thumpnail

BØRNERADIO - VOLD, 1984

Hyllinge: Anita og Sanne snakker om slåskampe og vold mellem børn.  

radio-thumpnail

BØRNERADIO - LANDSBY, 1984

Hyllinge: Børnene fra Hyllinge digter om det at bo i en landsby.

 

radio-thumpnail

LEG UDEN GRÆNSER, 1985

Fladså: Fladså idrætsforening har fået et gratis vintertilbud til alle børn over 5 år, om at komme og prøve næsten hvilken som helst form for idræt et par gange om ugen. Redaktionen er taget ud for tale med nogle af børnene. 

radio-thumpnail

SKOLE I LILLE HEDDINGE, 1984

Lille Heddinge: Reportage fra den gamle rytterskole i Lille Heddinge. Her kan man opleve undervisning som den foregik i tidligere tider.  

radio-thumpnail

12 BØRN LAVER FILM, 1984

Næstved: Eleverne på lilleskolen nær Næstved skal i stedet for fagene dansk og orientering lave film til børne-tv. Den første af de to timer, de skal producere, sendes i fjernsynet.  


 

radio-thumpnail

ØRSLEV SKOLEKUNST, 1984

Ørslev: I skolegården ved Ørslev skole er der opført et kunstværk. Eleverne interviewes om, hvad de synes om denne nye skulptur.  

radio-thumpnail

BØRNEARBEJDE - FRITIDSARBEJDE, 1985

Karise: Vibeke og Malene er 14 år. De bor i Karise, og de tjener penge i deres fritid ved at samle plastic-saltbøsser.  

radio-thumpnail

KORSEKILDESKOLEN, 1985

Fladså: Indeklimaet på Korskildeskolen er dårligt. Lasse på 7 år går i børnehaveklasse på skolen og fortæller om hvordan, han mærker til indeklimaet.

radio-thumpnail

HØJSKOLER - RØDKILDE, 1984

Rødkilde: Højskolerne er ikke, hvad de har været. I denne udsendelse besøges en af højskolerne i regionen, som er et eksempel på den forandring, der er sket.  

radio-thumpnail

INDSLAG I BØRNERADIO, 1977

Vallensved: Børn fra Vallensved Centralskole på Sydsjælland fortæller, hvad de foretager sig, når de kommer hjem fra skole.  

radio-thumpnail

LYT TIL DE UNGE I ST. HEDDINGE, 1984

St. Heddinge: Der er oprettet en musikklub bestående af 30 unge medlemmer i St. Heddinge, hvor der mulighed for at spille for hinanden og diskutere musik. Det koster 1 krone om måneden at være medlem af klubben.


LOLLAND - FALSTER

radio-thumpnail

SKOLESKOLEFORSØG I STORSTRØMS AMT, 1984

Næstved: På Kildemarksskolen er der adskillige forsøg i gang. Dorte, som er elev i en af forsøgsklasserne, fortæller om hendes opfattelse af den nye dagsorden.    

 

radio-thumpnail

HOLEBY ELEVER, 1984

Holeby: 8.C på Holeby Skole har skrevet stile om, hvad der skal til for at få et godt liv og indsendt dem til folketinget. Eleverne udspørges til om de tror, at politikerne vil lytte til dem.  

radio-thumpnail

HØJSKOLER - MARIELYST, 1984

Marielyst: Udsendelse fra Højskolen på Marielyst. Denne højskole er meget atypisk idet, at den kun tager imod pensionister.