Henter afspiller ...

OL i Rom. Semifinalekampen i fodbold: Danmark - Ungarn

6. september 1960

Beskrivelse

Transmission fra De Olympiske Lege i Rom i Italien af semifinale-kampen i fodbold mellem Danmark og Ungarn. Reportere: Niels Christian Niels-Christiansen og Palle Holgersen. Fanfare. Niels Christian Niels-Christiansen og 'Pressens Radioavis' byder velkommen fra Flaminio Stadion i Rom. Holdopstillingerne gennemgåes, hvorefter kampen går i gang. 1. halvleg ender 1-0 til Danmark på mål af Harald Nielsen. Der er spillet 1 1/2 minut af 2. halvleg."Har vi mon nogensinde set et dansk fodboldlandshold spille bedre end det her i aften", udtaler Niels Christian Niels-Christiansen. I midten af halvlegen begår Poul Andersen straffespark. Et straffespark som målmand Henry From redder. Kort efter scorer Henning Enoksen til 2-0. Palle Holgersen rapporterer begejstret! 1 minut før tid er der hjørnespark til ungarerne. "Mon ikke vi kan tage det roligt nu, 1 minut igen", siger Palle Holgersen. "Og så lyder fløjten" - Danmark er i finalen. Bemærkning: 'En af det danske landsholds bedste kampe'. Kampen huskes især for Henry Froms mirakuløse redning af et ungarsk straffespark. For at forvirre spilleren satte Henry From sit tyggegummi på målstolpen.